Drammen, nüfusunun yüzde yirmisi göçmenlerden oluşan ve bu şekilde içinde okkültürlülüğü ve çeşitliliği barındıran uluslararası bir şehirdir. Drammen nüfus İstatistik bürosunun (SSB) verilerine göre Drammen’in nüfusu 2009 yılı Ocak ayı itibariyle 61.000 dir. Bu nüfüsunun 12.000 den fazlası 150’ye yakın farklı ülkeden gelen göçmen kökenlilerden oluşmaktadır. Drammen, dünyanın 150 farklı ülkesinden gelen vatandaşlarıyla birçok kültürün ve birçok inancın içiçe yaşadığı bir şehirdir. Drammen’deki etnik azınlık nüfusu yüzde 20 civarında olup Norveç’ te Oslo’dan sonra ikinci durumdadır. En büyük göçmen grubu açık farkla, selüloz-kağıt endüstrisindeki işgücü yetersizliği nedeniyle çoğunluğu 70’li yıllarda gelen Türkler oluşturmaktadır. 2009 yılı nüfus istatistiklerine göre (SSB), Türkler Drammen’deki göçmen nüfusunun yaklaşık yüzde 17’sini temsil etmektedir. Bu nufusun icinde, çoğunluğu Türkiye kökenli olmak uzere önemli sayıda Pakistanlı, Iraklı, Fasli, Somalili ve Kosova Arnavutu Müslüman göçmenler yaşamaktadır. Dinî faaliyetlerini muhtelif organizasyonel yapılar içerisinde ve herbir milletin kendine ait dernek ve camilerde sürdürmektedirler. Türklere ait cami olarak Isvec Diyanet Vakfı’na bağlı olanların sayısı 1’dir.
Norvec kanunlarına göre, muhtelif vatandaşlık kanunları çerçevesinde Müslümanlar resmen bir dini topluluk olarak tanınmıştır. Drammen’de Hıristiyanlık çoğunluğun dini inancıdır. Hıristiyanlık, Protestan ozellikle Evangelik Lutherciler olarak yaygındır. Ayrica Katolik ve Adventist gibi Hıristiyanlığın diğer mezhepleri çok az da olsa mevcuttur. Diğer din mensuplarıni ise Müslümanlar, Yahudiler, Sihhiler. Hindular ve diğer din mensuplarıdır.
1989 yılında kurulan Drammen ve Çevresi Türk İnanç Cemiyeti halkımız tarafından büyük teveccüh görmüş, 1200 üyesiyle Drammen’deki İslami kuruluşların içinde en büyük sivil toplum kuruluşu olmuştur. Yine bu teveccühün bir neticesi olarak Vakfımız kendini yenileyerek hizmetlerini her geçen gün artırmıştır.
Bu noktaya gelinmesinde bugüne kadar görev yapmış olan herkesin önemli hizmet ve katkıları olmuştur. Bu vesileyle Vakfımızın yirmi yılı aşan geçmişi süresince hizmette katkısı olan herkese şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz.