1949 yılında Rize ili Derepazarı ilçesi Çukurlu köyünde doğdu. 1960 yılında ilköğrenimini tamamladı. Kendirli köyü Kuran kursunda Hafız Ahmet Karagözün rahlasinde basladığı hafızlığını Bahattinpaşa köyü İmamı Hafız Yakup Okut’tan tamamladı. Trabzon Of ilçesinin Uğurlu Kuran Kursunda Hafız Mehmet Asik Kutlu Hoca Efendi’den bir muddet tecvid ve tashih-i hurif dersi alarak hafızlık belgesini aldı.
Rize’de Hafız Sabit İslamoğlu Hoca Efendiden Arapça ve ilm-I beyan dersleri aldı. İstanbul vaizlerinden H.Huseyin Kaplan ve H. Seyfetting Alkan Hoca Efendilerden Usul-ü fıkıh ve Şerh-i akaid dersleri okudu. 1969-1971 yıllarında vatani görevini yaptıktan sonra 1971’de Rize’nin Çukurlu köyü’nde İmam Hatip olarak görev yaptı. 1974 yılında İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra Rize’de imam Hatipliğe asaleten atandı.
1976’da l Diyanet İşleri Başkanlığı’nda açılan müftülük ve vaizlik imtihanını kazanarak Tortum (Erzurum) vaizliğine atandı. Erzurum Kazım Karabekir Egitim Enstitüsü Türkçe bölümünden 1980’de mezun oldu. 1983’te Bursa İnegöl ilçe vaizligine atanana Günaydın, 1986’da Berlin Başkonsolosluğu emrinde din gorevlisi olarak görev yaptı. Bu görev zarfında Berlin DİTİB merkez camiinin kurulmasında önemli rol oynadı. 1989’da İnegöl vaizliğine tekrar dönen Günaydın, 1991’de İstanbul merkez Vaizliğine atandı.
1995-2001 yıllarında Norveç/ Oslo Büyükelçiliği bünyesinde Drammen’de din görevlisi olarak görev yaptı. Bu görev süresi boyunca başta öğrenci yetiştirmek olmak üzere birçok önemli çalışmalarda bulundu. Drammen’de başta camii olmak üzere Türklerin yoğunlukta bulunduğu Fjell ölgesinde Fjell okulunda ve Mjøndalen bölgesinde açmış olduğu Kuran Kursları vasıtasıyla iyi derecede öğrenciler yetişmesine vesile oldu. Kursa devam edenöğ Süleyman Kara, Abdurrahim Günaydın, Mustafa ve Hakan Erkök, Mikail Bulut, Hüseyin Oğuz ve Kadir Kekli’nin Cuma hutbesi okuyacak derecede yetişmelerini sağladı.
24 Ağustos 2001’de 6 yıllık görev süresini tamamlayan Günaydın İstanbul Ümraniye vaizliği görevine döndü. Bir müddet görevne devam ettikten sonra emekli oldu. Günaydın, evli olup Abdurrahim, Muhsin ve Ahmet Serdar adında üç çucuğu vardır. Arapça ve Norveççe bilen Günaydın, akademik çalışmalarda da bulunmuştur.Kaleme aldığı bazı eserleri şunlardır:
1. İslam’da Cami ve Önemi
2. İslam’da Kardeşlik
3. İslam’da Yardımlaşma
4. İslam’da Emanet Anlayışı.